28 квітня в Україну має прибути спеціальний рейс авіакомпанії SkyUP із Швеції / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури анонсувало відновлення низки спеціальних рейсів до України з різних країн світу, щоб українці, які перебувають за кордоном і хочуть повернутися додому, мали таку змогу.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє Урядовий портал.

"Маю добрі новини для українців, які зараз перебувають за кордоном і хочуть повернутися додому. Ми відновлюємо спеціальні рейси до України з різних країн світу. Але лише за умови обов'язкової обсервації протягом 14 днів після повернення - у спеціалізованих закладах або вдома, дотримуючись режиму самоізоляції. Контроль за останнім буде здійснюватися за допомогою додатку "Дій вдома" на платформі "Дія", - зазначив міністр.

Відео дня

Міста, з яких плануються рейси: Маямі, Гельсінкі, Неаполь, Стокгольм, Єреван, Париж, Ніцца, Софія, Ларнака, Тель-Авів, Амстердам, Дюссельдорф, Цюрих, Лісабон, Женева, Дубай, Франкфурт, Прага, Мілан, Торонто, Осло, Аліканте, Ер-Ріяд, Бангкок, Пхукет, Балі.

Зокрема, раніше стало відомо, що 28 квітня в Україну має прибути спеціальний рейс зі Швеції з евакуйованими українцями.

Читайте такожМАУ 26 квітня здійснить спецрейс зі США в Київ для евакуації українців у зв'язку з пандемією

Як повідомила прес-служба посольства України у Королівстві Швеції, о 09:00 буде здійснено спеціальний рейс авіакомпанією SkyUp Airlines за маршрутом Стокгольм – Київ.

Придбати квитки пропонується на офіційній сторінці авіакомпанії SkyUP Airlines, їхня вартість стартує від 5836 грн. Час вильоту з аеропорту "Арланда" у Стокгольмі о 9:00.

"Будь-яке авіасполучення з Україною тимчасово припинено, виконання додаткових авіарейсів для евакуації громадян зі Швеції до України наразі не передбачається", - наголосили українські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, рішенням уряду від 22 квітня у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 на всій території України продовжено карантин до 11 травня 2020 року.

Відповідне рішення передбачає серед іншого закриття державного кордону України та припинення більшості пасажирських перевезень, у тому числі авіарейсів з-за кордону.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: