Україна оновила  свій "червоний список" країн за рівнем епідемії / Ілюстрація REUTERS

Міністерство охорони здоров'я оновило перелік країн за рівнем поширення коронавірусної інфекції. У «червоній» зоні підвищеної загрози опинилися Польща, Нідерланди та Греція, які раніше були віднесені до «зеленої зони».

Читайте такожДві Тисячі віпадків та до 50 смертей на добу: у Зеленського обговорили "другові хвилю" COVID-19

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я. Так, станом на 7 серпня "червоний список" охоплює 105 країн.

Відео дня

До переліку країн «червоної» зони, зокрема, входять Панама, Бразилія, Бахрейн, Ізраїль, Сполучені Штати Америки, Чорногорія, Оман, Вірменія, Молдова, Казахстан, Румунія, Іспанія, Албанія, Азербайджан, Нідерланди, Франція, Данія, Польща, Німеччина, Греція, Естонія, Китай та десятки інших країн.

В самій Україні станом на 7 серпня показник активних хворих на COVID-19 становив 38,1 осіб на 100 тисяч населення.

До списку держав «зеленої» зони увійшли: Швеція, Узбекистан, Португалія, Австралія, Швейцарія, Хорватія, Білорусь, Австрія, Туреччина, Канада, Велика Британія, Сейшельські острови, Словенія, Литва, Словаччина, Італія, Єгипет, Грузія, Латвія, Фінляндія, Угорщина, Республіка Корея, Таїланд та інші.

moz.gov.ua

Країни червоної і зеленої зон - що це

  • З 1 серпня в Україні почали використовувати європейську систему поділу країн за двома показниками - приросту нових хворих на COVID-19 і загального відсотка хворих на COVID-19. Відповідно до цих показників формуються «червоний» і «зелений» списки.
  • Країна буде потрапляти в «червону» зону, якщо в ній показник приросту хворих COVID-19 за останні 14 днів буде перевищувати такий показник в Україні і якщо відсоток інфікованих коронавірусом в тій чи іншій країні за останні 14 днів, в порівнянні з минулими двома тижнями, буде перевищувати 30%.
  • Громадянин країни з "червоної" зони має мати страховий поліс, який покриє витрати на лікування COVID-19, і негативний ПЛР-тест, у разі відсутності якого іноземець має піти на самоізоляцію або обсервацію. Туристам з країн "зеленої" зони достатньо мати лише поліс медичного страхування.
  • По прибуттю з країн "червоної зони" необхідно проходити обсервацію або здавати тести на COVID-19.