Іллюстрація REUTERS

Найбільший український авіаперевізник - компанія «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ) повідомила про перегляд програми польотів внутрішніх та міжнародних рейсів на серпень.

Як повідомила прес-служба авіаперевізника, зокрема, план польотів грунтується на припущенні про вільне переміщення пасажирів через кордони Європейського Союзу та Шенгенської зони з туристичною метою.

Зазначається, що до кінця серпня місяця повністю скасовуються рейси за напрямками Ларнака, Франкфурт, Баку, Прага, Відень, Кишинів, Берлін, Афіни, Рим, Барселона.

Відео дня

Внутрішні рейси в серпні здійснюватимуться за напрямками Одеса, Херсон, Львів.

«До Херсона можна буде дістатись щосереди, щоп'ятниці та щонеділі, а повернутись до Києва - щопонеділка, щочетверга та щосуботи. Дістатись з Києва до Одеси можна буде щодня протягом тижня. Київ - Львів виконуватиметься к львівському напрямку по п'ятницях 21.08 та 28.08 і в напрямку Львів - Київ 24.08 та 30.08», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМАУ почала продаж квитків на регулярні рейси до країн Адріатичного узбережжя

Зазначається, що міжнародні рейси МАУ планує здійснювати за такими напрямками: Київ - Амстердам, Київ - Лондон, Київ - Париж, Київ - Торонто, Київ - Ніцца, Київ - Дубай, Київ - Стамбул, Одеса - Стамбул, Київ - Тель-Авів, Одеса - Тель-Авів, Київ - Мілан, Київ - Неаполь, Київ - Мюнхен, Київ - Єреван, Київ - Мадрид, Київ - Каїр.

Зміни частот відбудуться на таких маршрутах: Київ - Лондон - через нестабільний попит на маршруті вирішено залишити вильоти до Лондона 9, 28, 30 та 31 серпня; Київ - Ніцца - оборотні рейси щосуботи; Київ - Торонто - плануються рейси 1, 15 та 29 серпня з поверненням до Києва, відповідно, 2, 16 та 30 серпня; Київ - Мілан - оборотні рейси щотижня; Київ - Неаполь - оборотні рейси щосуботи; Київ - Дубай - щоп'ятниці та щосуботи до 28 серпня, з додатковою частотою 5 серпня і рейсами щочетверга в період 13-27 серпня; Київ - Стамбул - щовівторка, щочетверга, щосуботи та щонеділі з додатковою частотою 5 серпня і додатково щоп'ятниці в період 7-28 серпня; Київ - Тель-Авів - четвер, щосуботи та щонеділі з додатковою частотою 31 серпня в понеділок; Київ - Мадрид - щоп'ятниці у період 7-28 серпня та з додатковою частотою 31 серпня.

Всі інші маршрути залишаються без змін.

Як повідомляв УНІАН, раніше авіакомпанія МАУ анонсувала літнє розширення напрямків у зв'язку з ослабленням деякими країнами режиму перетину кордону для українців, які подорожують у туристичних цілях.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць та ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».