фото Андрій Василюк

У місті Бердянську (Запорізька область) посилять обмежувальні карантинні заходи для протидії коронавірусній інфекції COVID-19.

Читайте такожУкраїнцям розповіли, як потрапити на курорти Азовського моря, уникнувши заторів через ремонт доріг (схема)

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної державної адміністрації.

Відео дня

Відзначається, що під час онлайн-засідання позачергової регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області директор обласного лабораторного центру Моз України Роман Терехов заявив про погіршення епідситуації в Бердянську з початку липня.

У зв'язку з цим меру Бердянська доручено розробити додаткові обмежувальні карантинні заходи, а саме: посилити дезінфекцію у громадському транспорті та місцях масового скупчення людей; посилити інфекційний контроль в установах охорони здоров'я; провести перевірку на COVID-19 медпрацівників закладів, де виявлені випадки коронавіруса; перевірити медпрацівників оздоровчих закладів на коронавірус методом ІФА.

Зокрема, за словами Терехова, коронавірус був виявлений в бердянському санаторії «Арктика» у шести відпочиваючих, а в період з 11 по 15 липня коронавірусна інфекція підтвердилася у дев'яти місцевих медиків. В ході наради було доручено обстежити на наявність коронавирусной інфекції методом ПЛР всіх пацієнтів і медичних працівників санаторію. 

Головному управлінню Госпродпотребслужбы спільно з ГУ Національної поліції в Запорізькій області було доручено посилити контроль за дотриманням карантинних заходів в магазинах, закладах громадського харчування та на ринках Бердянська.

Станом на ранок 21 червня у Запорізькій області зареєстровано 682 лабораторно підтверджених випадки захворювання COVID-19. За минулу добу було зафіксовано 4 нових випадки. У Бердянську інфіковано 48 осіб.

При цьому в мерії Бердянська УНІАН повідомили, що коронавірусна інфекція була виявлена у мешканців Запоріжжя, які відпочивали в Бердянську ще у період з 23 по 27 червня. При цьому вони не зупинялися в санаторії «Арктика», а лише користувалися окремими послугами в лікарні санаторію. З тих пір персонал санаторію і можливих контактних осіб тестували вже двічі – спочатку 6-7 липня, потім ще раз кілька днів тому. Всі результати ПЛР-тестів виявилися негативними. Третє тестування планується найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, раніше мер Бердянська Володимир Чепурний зазначив, що місто готове до протидії пандемії коронавіруса, а центральна міська лікарня також готова прийняти до 200 чоловік, які могли б захворіти COVID-19.