Криклій вважає, що це допоможе уникнути скупчень людей біля лабораторій в аеропортах / Фото УНІАН

Результати проходження тестів туристами на наявність коронавірусу в організмі хочуть прив’язати до мобільного додатку «Дій вдома», розробленого міністерством цифрової трансформації.

Про це йшлося на нараді у президента Володимира Зеленського, передає прес-служба ОП.

Читайте такожХорватія змінила "карантинні" правила в’їзду для українців

Відео дня

Ініціативу з прив’язування тестів до додатка висловив міністр інфраструктури Владислав Криклій у контексті встановлення ПЛР-лабораторій в аеропортах Львова та Києва.

«Для уникнення скупчень людей біля лабораторій урядовець провів перемовини з Міністерством цифрової трансформації щодо розгляду можливості прив’язати видачу результатів до додатка «Дій вдома». Це дасть змогу зменшити час самоізоляції здорових пасажирів, які прибули до України», –  йдеться у повідомленні ОП.

Як повідомляв УНІАН, Рада Європейського Союзу офіційно погодила відкриття зовнішніх кордонів з 1 липня для 19 країн, але Україна не входить до цього переліку.

При цьому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що, попри загальну заборону громадянам України відвідувати країни Шенгенської зони через пандемію COVID-19, є вісім категорій українців, які можуть в’їжджати до Європейського Союзу.