Різні країни мають різні умови в’їзду для українців / фото УНІАН

Найпопулярнішими країнами, які зараз приймають українців з туристичними цілями, є Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія, але кожна з них має свої умови в’їзду.

Про те, як пройти тест на COVID-19 в аеропорту, розповів у Telegram міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словам, в міжнародних аеропортах «Бориспіль» та «Львів» будуть розміщені ПЛР лабораторії для швидкого проходження тестів.

Відео дня

Читайте такожКулеба оцінив шанси України потрапити в "зелений список" ЄС з 14 липня

  • Проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію відповідно до алгоритму припинення самоізоляції для осіб, що перетнули державний кордон. Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Тест можливо зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції.
  • Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім - у додаток “Дій вдома”.
  • Тест оплачується виключно онлайн. При його здачі необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку “Дій вдома”.

Також міністр інфраструктури розповів про правила в'їзду до найпопулярніших для українців туристичних країн.

  • Туреччина - в’їзд та повернення без обмежень.
  • Єгипет - в’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.
  • Албанія - в’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.
  • Хорватія - в’їзд – 14-денна самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений протягом останніх 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід). Повернення – без обмежень.
  • Чорногорія - в’їзд – без обмежень у разі організованого прибуття авіатранспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму. Для пасажирів наземного транспорту – обов’язковий негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Повернення - обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив вимоги для в'їзду до шести країн, які відкрили кордони українським туристам у період протидії поширенню коронавірусу.