Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів розробить схему переміщень для внутрішніх подорожей і нові підходи до проходження обсервації.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов за результатами наради, на якій обговорювалися перспективи розвитку виїзного і внутрішнього туризму, а також реформа туристичної галузі.

Читайте такожУЗ запускає ще 9 поїздів з червня - відкрито продаж квитків (список напрямків)

Відео дня

"Для уряду зараз стратегічно важливий розвиток туризму, це повинно стати пріоритетом роботи нещодавно створеного агентства (Державного агентства розвитку туризму - УНІАН). Невідомо, коли наші громадяни зможуть безпечно подорожувати за кордон, проте повинні чітко розуміти, що після повернення, ймовірно, буде обов'язковою обсервація", - зазначив Немчінов.

За словами міністра, ця нарада була першим кроком для створення абсолютно нової моделі туристичної галузі. Завдяки залученню всіх профільних міністерств буде напрацьована чітка схема переміщень для внутрішнього туризму, а також запропоновані нові підходи до проходження обсервації, наприклад відпочинок і лікування в санаторії, додав він.

Як повідомляв УНІАН, сфера туризму є однією з найпостраждаліших від карантинних заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу.