У Румунії з'явиться нове українське консульство / wildcodeschool.com

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна відкриє нове консульство в Румунії.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС), у рамках робочого візиту до Румунії Кулеба зустрівся з представниками української громади.

Глава МЗС повідомив українцям Румунії про рішення відкрити нове консульство України з огляду на важливість українсько-румунських відносин та потребу підтримки української громади Румунії.

Відео дня

«Я ухвалив рішення відкрити консульство у місті Сігету Мармацієй. Я знаю, що це важливе, ключове місце для українців Румунії. Нове консульство створить доступ до якісних сервісів, а також стане інструментом кращої взаємодії з вами для збереження нашої культури та зміцнення відносин України з Румунією», - заявив Кулеба.

Він також запросив представників української громади у Румунії долучитися до розробки нової політики МЗС щодо закордонного українства.

«Україна потребує нової ефективної політики щодо українців за кордоном. Діаспори змінюються, розширюються територіально, додаються нові громади. Ми в МЗС розпочали роботу над новою політикою, яку ми зможемо подати на розгляд керівництву держави. Хочу, щоб у її розробці брала участь не лише держава, а і самі закордонні українці. Я запрошую представника вашої громади взяти участь над її розробкою разом з командою МЗС», - запропонував міністр.

За словами Кулеби, до органу з розробки нової політики щодо закордонного українства мають увійти люди, які розуміють проблеми і знають, як їх вирішити.

Глава МЗС України також вручив голові Союзу українців Румунії Миколі-Мирославу Петрицькому нагороду від президента України за внесок у збереження і розвиток української громади, орден «За заслуги» ІІІ ступеню.