Коли відновлять авіарейси - пояснив прем'єр / Фото УНІАН

Авіасполучення між Україною та іншими країнами буде відновлено не раніше 15 червня.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у програмі «Свобода слова Савіка Шустера». 

«Кордони не всіх країн ще відкриті. Ми відстежуємо динаміку відкриття кордонів країн-партнерів, країн-сусідів. З авіаперевізниками є попередня домовленість, що раніше 15 червня летіти поки що нема куди, тому раніше 15 червня ми регулярних рейсів відновлювати не будемо. Після 15 червня ті країни, які будуть приймати, очевидно, будуть поетапно відновлювати регулярні рейси», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЗ двотижневим карантином: Україна має намір зняти заборону на в’їзд іноземців, запроваджену через COVID-19

Як повідомляв УНІАН, «Украерорух» опублікував плани інших країн із відновлення регулярного авіасполучення.

Згідно з повідомленням, про свою готовність до якнайшвидшого відновлення авіасполучення з Україною заявляє турецька сторона, але переговори тривають.

Також після узгодження відповідних протоколів безпеки на міждержавному рівні регулярні рейси найближчим часом буде відновлено з Грузією.

Крім того, найближчим часом міжнародне авіасполучення планує запустити низка країн.

«Австрія, Румунія, Азербайджан, Словаччина, Греція, Грузія мають обмеження на перельоти до кінця травня. На початку червня відновити міжнародні авіаперевезення планує Туреччина. В Естонії обмеження діятимуть до 7 червня. Болгарія, Індонезія, Ісландія, Кіпр, Коста-Ріка, Люксембург, Македонія, Португалія, Єгипет, Ізраїль відкриють свої повітряні ворота не раніше 15 червня», - сказано у повідомленні.

Крім того, на початку липня стане можливим виконання рейсів за маршрутом Київ-Софія.

Читайте такожКриклій пояснив, чому УЗ не пускає поїзди в Чернівецьку та Закарпатську області

До кінця червня будуть закриті кордони Куби, Таїланду та Молдови, а з липня можна буде полетіти до Домініканської Республіки та Вірменії.

«Деякі країни під час пандемії коронавірусу не запроваджували заборони на міжнародне авіасполучення. Це, зокрема, Білорусь, Велика Британія, Іран, Ірландія, Корея, Мексика, Німеччина, Нідерланди та Чехія (але аеропорт у Празі не працює). Національний Катарський авіаперевізник Qatar Airways залишається однією з небагатьох авіакомпаній світу, яка регулярно здійснює комерційні пасажирські та вантажні перевезення до низки країн Західної Європи, Азії та до Австралії», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Туреччина готова відкрити свої кордони для здійснення регулярних пасажирських рейсів із України з 1 липня.