Деякі авіакомпанії хочуть відновити польоти вже у травні / фото flickr.com/markyharky

У Міністерстві інфраструктури відреагували на плани низки авіакомпаній відновити рейси з України вже цього місяця та упродовж червня. У відомстві вважають, що подібні заяви вводять людей в оману, адже про відновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що мова не йде.

Про це заявила речник відомства Оксана Герасимова, пише hromadske.

Вона підкреслила, що наміри авіакомпаній не означають те, що Україна може відновити авіасполучення з іншими країнами, адже усі рішення ухвалюватиме виключно Кабінет міністрів.

Відео дня

Читайте такожRyanair планує відновити 90% своїх маршрутів вже в липні

"Міністерство підготувало зміни до відповідних постанов уряду, які мають бути схвалені для відновлення всіх видів сполучень, не тільки авіа", - зазначила Герасимова. 

"Щодо дій авіакомпаній з продажу квитків на 23 травня - такі дії до ухвалення рішень урядом є передчасними та вводять в оману пасажирів. Рекомендації щодо роботи аеропортів готуються, відкриття сполучення з іншими країнами залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян іноземних країн та епідеміологічної ситуації", - пояснила вона.

Читайте такожМЗС прокоментувало інформацію щодо необхідності отримувати "дозволи" на виїзд українців за кордон

При цьому у Мінінфраструктури наголосили, що необхідно орієнтуватись на офіційні заяви та рішення уряду.

Також там нагадали, що наразі ЄС повідомив про те, що до 15 червня не рекомендоване відкриття кордонів для громадян третіх країн.

Як повідомляв УНІАН, днями три міжнародні авіакомпанії - Czech Airlines, Wizz Аіг і Lufthansa - заявили про рішення відновити рейси з України вже з кінця травня - початку червня.