REUTERS

Україна і Греція готові відновити сполучення між країнами з 1 липня за умови стабільної епідемічної ситуації, пов'язаної з протидією поширенню COVID-19.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ України, глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Грецької Республіки Нікосом Дендіасом.

Зокрема, Кулеба і Дендіас висловили готовність відновити сполучення між Україною і Грецією з 1 липня за умови стабільної епідситуації у двох країнах.

Відео дня

Читайте такожЄвросоюз вирішив продовжити заборону на в'їзд іноземців після 15 червня

Глави зовнішньополітичних відомств двох країн також обмінялися досвідом із протидії поширенню COVID-19 та подолання наслідків пандемії.

Своєю чергою, Дендіас запросив Кулебу відвідати Грецію з робочим візитом, коли обставини це дозволятимуть. Глава МЗС України прийняв запрошення.

Сторони відзначили важливість всебічного розвитку взаємовигідних двосторонніх відносин задля розвитку торгівлі та інвестицій, співпраці у культурно-гуманітарній та освітній сферах.

Читайте такожВ Україні відновлюються авіаперевезення: куди полетять перші пасажири (відео)

При цьому, Кулеба привітав колегу з головуванням Греції у Комітеті міністрів Ради Європи та закликав його надавати пріоритетного значення тематиці України у фокусі уваги цієї організації.

У відповідь Дендіас запевнив, що Греція незмінно підтримує євроінтеграційні прагнення України.

У МЗС також заявили, що у 2019 році обсяг товарообігу між Україною і Грецькою Республікою склав 586 млн доларів США (+10%).