17 громадян України, яких затримали ввечері 4 липня в афінському аеропорту та відправили до ізолятора, вже на свободі. У вівторок грецькі прикордонники та українські консули посадили на борт літака останню з українок.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожУ МЗС пояснили, кому з українців дозволять в'їжджати у ЄС попри "коронавірусні" обмеження

12 туристів відправили рейсом Ryanair до Києва кілька годин тому. Ще одна пасажирка Wizz Air відлітає окремо.

За домовленістю з грецькими прикордонниками жодному з них не оформили процедуру депортації; таким чином, вони уникнули заборони на подальший в’їзд до ЄС.

Водночас трьом людям з компанії мандрівників дозволили залишитися в країні – вони задекларували бізнес-мету візиту. Що змусило змінити думку прикордонників, які попередні дні відмовляли українським консулам, наразі невідомо.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня стало відомо, що в аеропорту Афін не пропустили 17 українських громадян у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до Європейського Союзу громадян з третіх країн.

«Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку з діючими обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни та відвіз громадянам. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідання», - повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.