Станом на 13 серпня для українців відкриті 42 країни / фото REUTERS

Станом на сьогодні, 13 серпня 2020 року, вже 42 країни світу відкрили свої кордони для громадян України.

Читайте такожУкраїна оновила "коронавірусні" списки країн: в "червоній зоні" опинилися Польща та Греція

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

"Минулого тижня таких країн було 38. За цей час, за тиждень, їхня кількість збільшилася на 4. Додалися Республіка Вірменія - туди можна прибути за умови 14 днів самоізоляції. І, відверто кажучи, три мало популярні серед українців, але мушу їх згадати, це такі країни, як Буркіна-Фасо, Тоґо та Республіка Чад", - сказав Кулеба.

Які країни відкрили кордони для українців раніше

  • 21 липня Кулеба заявив, що для українців кордони відкрили 39 країн. Серед них - Болгарія, Словенія, ОАЕ, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко та острівна країна Сент-Люсія, розташована у Карибському морі.
  • Ще кордони для українців відкрили Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови, Багамські острови і Ліван.
  • 31 липня Кулеба повідомив, що Сейшельські острови закрили кордони для українських туристів.
  • Країни ЄС досі залишаються закритими для українців - під час останнього перегляду 7 серпня 2020 року Україну знову не додали до списку "безпечних" країн. Потрапити до Європи можуть лише окремі категорії громадян України.