Безвізу України з Євросоюзом нічого не загрожує, стверджує Зеленський / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що безвізовому режиму з Європейським Союзом нічого не загрожує.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав, виступаючи у Верховній раді із щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

За його словами, відзначається відчутний прогрес України у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС.

Відео дня

"(Існують) усі передумови для промислового безвізу, (для укладення) угоди про спільний авіаційний простір з ЄС, поглиблення інтеграції українських ринків з європейськими, а ще чіткий меседж: безвізовому режиму України з Європою нічого не загрожує, хто б там що не казав. Це стосується і співпраці з Міжнародним валютним фондом, яку ми продовжуємо, так само як зі Світовим банком, так само і з ЄБРР", - наголосив Зеленський.

Читайте такожУкраїні нагадали умови безвізу: Євросоюз стурбований рішенням КСУ щодо НАБУ

Зміна керівництва САП і загроза безвізу: що відбувається

  • 21 серпня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала наказ про звільнення Назара Холодницького з посади заступника генпрокурора-керівника САП.
  • 17 вересня Верховна Рада визначила своїх представників до складу комісії щодо проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП, які, зокрема, підбиратимуть кандидатів на посаду керівника антикорупційної прокуратури. Це Олена Бусол, Андрій Гуджал, Олексій Дрозд, Катерина Коваль, Богдан Романюк, В'ячеслав Навроцький та Євген Соболь.
  • Доповідач у Європарламенті з питань України Міхаель Галлер та віце-голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон-Таубадель висловили стурбованість щодо рішення ВР. "Уряд України поспішно проштовхує кандидатів, яким не вистачає досвіду і чесності для відбору керівника САП. Це так не пройде. Уряд України ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і наступний транш допомоги", - написала в Twitter фон Крамон-Таубадель.
  • Посольство США в Україні заявило, що Європейський Союз і США взяли до відома рішення Верховної Ради про призначення членів комісії для вибору спеціалізованого антикорупційного прокурора. "Комісія повинна почати прозорий процес, в основі якого - чеснота і заслуги кандидатів. Від цього залежатиме наша подальша підтримка", - зазначили в посольстві.