Фестиваль фарб в Індії / Фото REUTERS

В Індії 20-21 березня 2018 року проходить щорічний індуїстський фестиваль весни Холі, також відомий як Пхагвах (або Бходжпурі) і Фестиваль фарб.

Читайте також"Борошняні війни" у Греції: крізь кольорові хмари у Великий піст (фоторепортаж)

Холі – традиційне індійське свято, що символізує прихід весни. Його відзначають теж традиційно – кидаються різнокольоровими порошковими фарбами.

Відео дня

У північному штаті Уттар-Прадеш перед самим фестивалем Холі відзначають свято Латхмар Холі, а оскільки це теж свято весни, його теж відзначають великою кількістю фарб. За легендою, Крішна прийшов у городок Барсана, щоб викликати ревнощі у своєї коханої Радхі. У відповідь жінки села прогнали його. Сьогодні жінки Басани у цей день «проганяють» чоловіків палицями за те, що ті співають провокаційні пісні і кидаються в них порошковими фарбами.

В цей день індійці розмальовують собі обличчя, обкидають один одного пригорщами різнокольорових порошкових фарб, обливаються кольоровою водою. У цей день вулиці індійських міст і поселень пофарбовані у всі кольори веселки, звучить весела музика, що виконується на народних інструментах.