Куди поїхати на 8 березня / фото ru.freepik.com

До жіночого свята 8 березня залишилося зовсім небагато часу. І вже час визначатися, куди б ви хотіли поїхати в ці тривалі вихідні. Щоб полегшити вам завдання, УНІАН зібрав кілька барвистих куточків, куди можна поїхати на 8 березня.

Куди поїхати на 8 березня в Україні

На 8 березня у Кам'янець-Подільський / фото УНІАН

Романтичний Кам'янець-Подільський

Читайте такожКам'янець-Подільський – місто семи народів

Не дарма ж це місто називають містом романтики і любові. Де ж, як не у старовинній фортеці, можна відчути всю силу краси й справжніх почуттів? Це одне з найбільш романтичних місць, куди так прагнуть закохані парочки. Місто вас приємно здивує і точно подарує чудові спогади. Крім того, сюди досить швидко можна дістатися на поїзді або автобусі, так і на машині.

Відео дня

Село Бакота

Це місце варто відвідати, якщо ви перебуваєте в Кам'янець-Подільському. Маленький рай розташований на Дністрі, на території Національного природного парку "Подільські Товтри", про який все ще мало хто знає. Знаходиться всього за 55 км від залізничної станції Кам'янець-Подільський.

Бакота – затоплене село на Поділлі. Півстоліття тому сотні сімей залишили тут свої будинки і господарства. Зараз це водосховище довжиною в 200 кілометрів. Місце відоме своїми неймовірними краєвидами і тишею. Тут також розташований скельно-печерний монастир.

На 8 березня в Одесу / фото 048.ua

Одеса – перлина біля моря!

Одеса тільки-тільки прокидається після важких зимових днів, а весняне море хвилюється. Тут ви знайдете все, що вам потрібно для уїк-енду, смачну їжу, тривалі прогулянки по місту, березневе море і цікаві екскурсії.

Весняний Львів

Читайте такожЛьвів туристичний: що цікавого подивитись у місті, до якого хочеться повертатися знову і знову

На 8 Березня, звичайно, в центрі міста буде не проштовхнутися, але в цьому теж є своя принадність. Весняне сонечко, березневі коти в двориках, ярмарки та музика, що ллється з різних куточків міста. Все це вам сподобається, і ви зможете відмінно провести час. Екскурсії в будь-яку точку міста також додадуть особливого забарвлення вашому настрою.

На 8 Березня у Львів / фото УНІАН

Загадкові Чернівці

Читайте такожВ Україні як в Європі: три «західні» ідеї для осіннього уїк-енду

Центр Буковини є відмінним варіантом подорожі на 8 Березня. Тут ти зможеш не тільки насолодитися дивовижною архітектурою часів Австро-Угорщини, погуляти старовинними вуличками і скуштувати місцеві страви (банош, фриптуру по-буковинськи і завиванці). Пройдися по центральній пішохідній вулиці Ольги Кобилянської, розглянь будівля ратуші, драматичний театр, будинок-корабель і, звичайно ж, візьми екскурсію в резиденцію митрополитів Буковини і Далмації (Чернівецький університет). На дорогу доведеться витратити в одну сторону від 225 грн за квиток у плацкарт в одну сторону, від 476 грн за квиток у купе і від 1167 грн за квиток в люксі. Стандартний двомісний номер на двох за добу доведеться заплатити від 470 грн.

Куди поїхати на 8 березня за кордон

Для любителів далеких подорожей пропонуємо вам кілька варіантів закордонного відпочиваю. Тим більше, що три вихідних дні цілком достатньо для таких поїздок. Ну це у випадку того, що ви заощадили трохи коштів для такого роду відпочинку :)

В Іспанію на 8 березня / ілюстрація / REUTERS

Іспанія

Читайте такожВідкриваємо Валенсію, частина I: божевільний коктейль багатовікових традицій і футуристичного майбутнього

Найтепліші місця в Іспанії на 8 Березня – це Андалусія і Валенсія. Тут вже розпускаються апельсини і мигдаль, а тому це приємне місце, куди можна поїхати навесні. Наберіться вражень у знаменитих музеях країни: Прадо в Мадриді, Пікассо в Барселоні, сучасний Музей Гуггенхейма в Більбао та ін. Також тут є на що подивитися і в плані архітектури, наприклад, іспанська готика знаменита на всю Європу. Кращі її примірники розташовані в Кастилії, Каталонії, Андалусії. Обов'язково варто поласувати стравами місцевої середземноморської кухні, яка славиться великою кількістю риби і морепродуктів, а також м'ясними ковбасками чорісо з кмином, сирокопченим серрано, традиційними паелья і тортильєю.

Бельгія

Хочете на 8 Березня поласувати відомим шоколадом і вафлями, визнаними кращими в світі? Тоді вам пряма дорога в Бельгію. Тут, у Музеї шоколаду, ви зможете дізнатися про те, що шоколад може бути не тільки чорним або молочним, але, наприклад, ще й зеленим. А з бельгійських вафель рекомендуємо спробувати Брюссельські і Льєжські. Крім того, в кулінарному сенсі Бельгія славиться картоплею фрі і понад півтисячею сортів пива, найвідоміші з яких ламбік, крик, гез, траппистское та ін. А наситившись, можна відправитися по пам'ятках: у Брюсселі це площа Гран-плас, модель Атоміум, парк мініатюр "Міні-Європа" і легендарний Пісяючий хлопчик. Інші цікаві для відвідування бельгійські міста, де люблять бувати туристи, – Брюгге, Антверпен, Лувен, Гент, Льєж і ін.

В Австрії на 8 березня / фото Марина Григоренко / УНІАН

Австрія

Читайте такожЧарівна долина Вахау: земля розкішного австрійського бароко, білого вина і веселих ченців

Навіть навесні Австрія залишається одним з головних улюблених місць відпочинку гірськолижників. Але не тільки цим славиться країна. Родзинка Австрії, звичайно ж, – Відень. Ось куди поїхати у березні в Європу. У столиці цілий розсип цікавих місць, парків і палаців, гідних відвідування для витончених осіб, де точно не буде нудно 8 Березня: Бельведер, Шенбрунн, Віденська опера, Собор Святого Стефана та ін. Також тут вас чекають нескінченні дегустації улюблених австрійських солодощів: від вишуканого яблучного штруделя і пончиків знаменитого шоколадного торта Захер. Так що, прощавай, фігура, і хай живе Австрія!

На 8 березня в Угорщину / ілюстрація / REUTERS

Угорщина

Читайте такожВікенд у Будапешті: як бюджетно і змістовно провести справжні європейські вихідні

Якщо ви хочете відвідати Європу, але при цьому заощадити значну частину коштів, ласкаво просимо в Угорщину. Сюди радять з'їздити, щоб поніжитися в термальних купальнях Сечені. А також відвідати візитні картки Будапешта – собор Матяша, проспект Андраші, Етнографічний музей, Ланцюговий міст, Будайська фортеця, замок Вайдахуняд та ін.

В Естонію на 8 березня / ілюстрація / REUTERS

Естонія

В північній Європі на початку березня ще прохолодно, але це не повинно позначитися на прогулянках по місту. Похмурі дні скрасять яскраво забарвлені середньовічні будиночки, а захопливості прогулянці додасть вивчення вузьких вуличок з бруківкою. Також рекомендуємо не проходити повз і заглядати в магазинчики і ремісничі лавки і, звичайно ж, навчитися ліпити смачні фігурки з марципана. Якщо ти все-таки замерзнеш – на виручку прийде легендарний лікер Vana Tallinn.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.