Сурков зобов'язався вплинути на «ЛНР» для забезпечення ремонту мосту у Станиці Луганській / фото president.gov.ua

Заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко заявив, що під час зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки" представник РФ Владислав Сурков зобов’язався "вплинути" на бойовиків щодо демонтажу фортифікаційних укріплень для відновлення мосту в Станиці Луганській.

Читайте такожУкраїна готова в односторонньому порядку відбудувати міст у Станиці Луганській - Зеленський

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко заявив на брифінгу в Києві щодо результатів зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів країн-учасниць переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція та Росія), що відбулася 12 липня в Парижі.

Відео дня

"Ми дійсно обговорювали це питання про те, яким чином ми можемо допомогти Мінській групі щодо демонтажу оборонних структур, які побудовані. Наша задача – переконати зараз російську сторону. І Сурков взяв на себе обов'язок, як вони називають, вплинути на ту сторону для того, щоб ця споруда (міст – УНІАН) була розблокована", - заявив він.

"Конкретні питання – хто підганяє крани, як розбирають, коли це починається – обговорюється в Мінській групі", - додав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської було розпочато 26 червня і завершено 30 червня. Розведення сил фіксували представники Моніторингової місії ОБСЄ.

8 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.