ЗСУ відповіли на обстріли окупантів / фото прес-центр ООС

Окупанти на Донбасі від початку доби чотири рази відкривали вогонь по українських захисниках.

Про це повідомив речник Міністерства оборони полковник Максим Праута під час щоденного прес-брифінгу щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте такожГолова ОБСЄ назвав "першочергову мету" на Донбасі

Відео дня

«До 12.30 російсько-окупаційні війська чотири рази відкривали вогонь на Луганському напрямку. Вночі зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Травневого. Під ранок з ручних протитанкових гранатометів і кулеметів вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Луганського», - зазначив Праута.

Він зауважив, що обидва ці обстріли тривали по 15 хвилин. В останньому випадку українські бійці відповіли окупантам зі штатного піхотного озброєння.

За словами речника, бійцям ОС також довелось дати адекватну відповідь бойовикам, які стріляли по позиціях біля Оріхового з використанням станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

Ще один обстріл позицій українських захисників у цьому районі був з використанням 120-мм мінометів.

«За наявною на цей час інформацією, втрат з нашого боку немає», - сказав Праута.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби в районі проведення операції Об'єднаних сил загинув один український військовослужбовець. Збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.