REUTERS

Чинний голова ОБСЄ, прем'єр-міністр, міністр з питань Європи і закордонних справ головуючої у 2020 році в ОБСЄ Албанії Еді Рама висловлює сподівання, що після останнього обміну заручників, який відбувся між Україною і РФ в грудні 2019 року, відбудеться більше позитивних зрушень на шляху до мирного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Про це Рама сказав на спільній з генеральним секретарем Організації Північноатлантичного договору Єнсом Столтенбергом прес-конференції в Брюсселі.

Прем'єр Албанії зазначив, що завдяки зусиллям канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона у "нормандському форматі" відбувся обмін великої кількості утримуваних осіб у грудні 2019 року.

Відео дня

"Що має важливе значення, і я дуже сподіваюся, що ми побачимо більше таких терміново необхідних позитивних кроків на шляху до мирного урегулювання конфлікту", - сказав Рама.

Читайте такожОБСЄ зафіксувала танки та гаубиці окупантів, розміщені з порушенням лінії відведення на Донбасі

Він наголосив, що зараз дуже важливо зміцнити те, чого вже вдалося досягти, оскільки ситуація дуже крихка.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня 2019 року на КПВВ "Майорське" в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей (12 військових та 64 цивільних) в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.