Хомчак розповів про загиблих і поранених військових на Донбасі / фото УНІАН

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив про зростання кількості загиблих і поранених у лавах ЗСУ у 2020 році порівняно з минулим роком.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони.

Читайте такожНаступ окупантів: Хомчак розкрив деталі бою на Луганщині

Відео дня

«Всі позиції (на Донбасі – УНІАН) контрольовані і все посилено. Там жодних проблем зараз немає, всі рішення, є і реагування буде також відповідне», - заявив Хомчак.

«Якщо ми беремо в порівнянні з минулим роком, то у нас дещо більше і загиблих, і поранених…Обстрілів приблизно така сама кількість, як і була в минулому році. Ми не можемо це порівнювати з 2015 роком, коли зовсім інша була напруга бойових дій, ні з 2016-м», - сказав начальник Генштабу.

За словами Хомчака, в ЗСУ намагаються зробити все, щоб на Донбасі не було жертв серед військових. «Але війна продовжується і, на жаль, є поранені і є вбиті», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, зранку російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Ворог застосував міномети калібру 120 мм.

Також противник вів вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще четверо дістали поранення. Під час бою на Луганщині було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено.