КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово закриють / фото mvs.gov.ua

Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на лінії зіткнення з 16 березня припиняє роботу на два тижні через загрозу поширення коронавірусу COVID-19.

Читайте такожНа пункті пропуску "Станиця Луганська" впроваджено температурний скринінг (відео)

Як повідомляється на сайті Луганської ОДА, відповідний наказ видав Командувач об’єднаних сил Володимир Кравченко.

Відео дня

Вийняток щодо повернення на українську частину робиться тільки для громадян, які мають постійну реєстрацію на підконтрольній Україні території. Пропуск на тимчасово окуповані регіони буде доступний тільки для громадян, які там проживають.

«Піти на такі жорсткі міри змушують обставини: щоденно тільки КПВВ «Станиця Луганська» перетинають близько 15 тис.осіб. Тож загроза занесення та поширення коронавірусу з непідконтрольних територій надвисока. Завдяки вжитим заходам безпеки, нам вдається утримувати ситуацію під контролем – жодного випадку захворювання на COVID-19 в області не зафіксовано», – прокоментував закриття КПВВ очільник області Сергій Гайдай.

Раніше окупаційна влада «ДНР» оголосила про введення режиму підвищеної готовності» у зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19.

Серед іншого, забороняється в'їзд жителів з підвищеною температурою тіла і респіраторними симптомами з підконтрольною Києву території, «якщо вони не мають реєстрації в Республіці».