REUTERS

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) розпочав термінові роздачі продуктів і засобів гігієни місцевим жителям Донбасу для запобігання поширенню COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба МКЧХ.

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста відправив на Донбас 16 вантажівок, щоб покрити потреби близько 12 тисяч людей по обидві сторони лінії зіткнення. Окрім того, на наших складах на Донбасі є додаткові продуктові та гігієнічні набори, розраховані на 50 тисяч осіб», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСьогодні на Донбасі два українських військових отримали поранення - штаб ООС

Водночас МКЧХ зараз отримує обладнання для лікування потенційних пацієнтів COVID-19. Медикаменти будуть доставлені до центрів первинної медико-санітарної допомоги, які надають допомогу людям із хронічними захворюваннями.

«Сьогодні МКЧХ передає санітарно-технічне обладнання до обласної лікарні інтенсивної терапії в Маріуполі та 5-тонний резервуар для води до лікарні швидкої медичної допомоги в Маріуполі. Ми також розглядаємо можливість встановити невеликі резервуари та миттєві водонагрівачі в інфекційному відділенні лікарні», - додали в організації.

«Відповідальність МКЧХ як гуманітарної організації в такі часи – це насамперед турбота про людей, їхню безпеку та забезпечення наявності у них основних засобів до існування, таких як продукти харчування, гігієнічні засоби, питна вода і житло», - зазначають в МКЧХ.

Вказується, що вчора було розпочато термінові роздачі продуктів і засобів гігієни у Пісках, Опитному, Невельському, Водяному, Уманському та Північному. «Ми вживаємо додаткових заходів для мінімізації контакту з людьми, які отримують підтримку МКЧХ. Ми доставляємо допомогу безпосередньо до дверей, залишаємо її та відходимо на безпечну відстань, щоб люди могли забрати набори із їжею та засобами гігієни», - зауважили в організації.

Щоб запобігти поширенню COVID-19, МКЧХ працює з громадами у три етапи:

  • розповсюдження інформації про дотримання дистанції, миття рук та гігієну, а також підтримка центрам первинної медико-санітарної допомоги;
  • надання центрам первинної медико-санітарної допомоги засобів індивідуального захисту для медичних працівників, йдеться про хірургічні маски, рукавички, мило, засоби для миття рук;
  • надання засобів індивідуального захисту медичним працівникам у місцях тримання під вартою, а також передача засобів гігієни та миючих засобів до таких закладів.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що станом на 13:00 24 березня кількість випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні зросла до 97.