Ілюстрація REUTERS

Військовослужбовці Збройних сил України перед відправленням у район проведення операції Об'єднаних сил будуть проходити двотижневий карантин через запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте такожКарантин: у Генштабі закликали мешканців Донбасу без вагомих причин не залишати місця проживанняПро це повідомив начальник Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних сил України полковник Юрій Бобров виданню "Армія ФМ".

"Служба не змінюється. Однак відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11 березня про запобігання поширення коронавірусу на території України встановлено карантин. Відповідно до розпорядження Кабміну від 25 березня про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації з метою ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, відповідно до статті 14 та 78 Кодексу цивільного захисту України, встановлено режим надзвичайної ситуації до 24 квітня. На сьогодні цей режим продовжено до травня", - нагадав він.

Відео дня

За словами Боброва, це внесе певні корективи у виконання військових обов’язків.

"Ті військові частини, які планують виконувати завдання в районі ООС, пройдуть обов’язковий двотижневий карантин перед вибуттям до місця виконання завдань. Військові повинні максимально дотримуватися установ Кабінету міністрів України та вказівок, рекомендацій лікарів щодо заходів безпеки", - заявив він.

Раніше УНІАН повідомляв, що в ЗСУ зафіксували другий випадок захворювання на COVID-19.

Читайте також: