Арестович пояснив свою заяву про ракети / скріншот відео

Позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович пояснив свою нещодавню заяву про "ракети на Москву".

Пояснення він озвучив в ефірі телеканалу "Україна 24".

На питання ведучої, чи має Україна подібні ракети, Арестович заперечив, сказавши, що тоді б про це знали й розповідали усі.

"Є проекти ракетних комплексів "Сапсан", "Гром-1" і "Гром-2", які в теорії мають досягати дальності більш ніж 500 км, в залежності від конструкції. Але щоб вони стали на озброєння, треба не менше 5-7 років наполегливої праці", - сказав радник глави ОП.

Він також додав, що його слова було перекручено й вирвано з контексту.

Читайте такожАрестович сказав, що робитиме Україна у випадку важкої хвороби Путіна (відео)

"Я сказав, що якщо Путін так буде поводитися далі, і РФ, то колись і українські ракети будуть спрямовані на Москву", - пояснив Арестович.

"Треба розуміти, що ми нікому не загрожуємо. Це попередження лише, що будь-які дії мають свої наслідки, тому що РФ вісім років поспіль кожного вечора розповідає, як вона нас поверне у "кам'яний вік", розбомбить, зітре у пил. І коли ми один раз на мільйон їх заяв заявили, що такі дії мають наслідки, вони там переполошилися на всіх федеральних каналах", - каже він.

Він також прокоментував можливість диверсій у Росії та в окупованому нею Криму. За його словами, про це можна буде говорити лише за умови повномасштабної війни.

Читайте також"Страшний сон Росії": експерт пояснив, чому Кремль боїться вступу України до НАТО

"Теракти від диверсій відрізняються тим, що диверсія - це військова дія, а теракт - це міжнародний злочин. Ми не збираємося вбивати мирних російських громадян. І ракети, спрямовані на Москву - це ж не ж не на жилі квартали Москви, якщо вони колись будуть спрямовані", - сказав радник глави ОП.

"Якщо почнеться повномасштабна війна - це основна умова", - резюмував він.

Попередня заява Арестовича

Раніше Арестович заявив, що українські ракети оперативно-тактичного рівня "зможуть діставати до Москви".

"Путін зі своєю політикою дограється до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву в якийсь найближчий осяжний час з однієї простої причини, що ми працюємо над ракетною програмою. І наші ракети оперативно-тактичного рівня зможуть діставати до Москви", - сказав радник глави ОП.