Арестович - новий учасник делегації від України в ТКГ роз'яснив, чим займатиметься  / Фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Військовий експерт і блогер Олексій Арестович, якого 28 жовтня взяли в українську делегацію у ТКГ, уточнив свої обов’язки на перемовинах з Москвою щодо Донбасу.

Про це він розповів в ефірі Україна 24.

Читайте такожБойовики застосували на Донбасі міномети, один український боєць поранений (відео)

Відео дня

Арестович зазначив, що два-три місяці брав участь у засіданні кількох підгруп і стежив за політикою українців. Коли переконався у надійності – погодився на пропозицію ввійти до складу делегації.

Він пояснив, що хоче «виправити ситуацію», за якої росіяни постійно випереджують у трактуваннях того, про що домовилися. Це, на думку Арестовича, шкодить Україні.

«Підкреслюю, що я не просто речник, я радник з інформаційної політики, тобто ухвалюю рішення, які стосуються комунікації», – наголосив він.

Арестович додав, що поки не бачить альтернативи Мінським угодам, відмовлятися від них «було б нерозумно і ризиковано».

Наприкінці вересня 2020 року українських делегатів для перемовин з Москвою поменшало. Президент Володимир Зеленський вивів заступника Кравчука Вітольда Фокіна, який напередодні оскандалився гучними заявами про «повстанців» і роль Росії на Донбасі.

Своєю чергою, Кравчук зазначив журналістам, що поки нікого іншого на місце Фокіна не шукають. А якщо кандидатури з’являться, вони погоджуватимуться безпосередньо ним.

Новини на тему