Голова Донецької ОВА повідомив, що російські окупанти вчора вбили українця у Бахмуті / фото facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Армія Російської Федерації продовжує вести війну на знищення українського народу: окупанти вбили ще одного мирного жителя на території Бахмута (Донецька область). Раніше стало відомо, що ворожі війська також розстрілюють один одного на цій ділянці фронту

Смерть українця підтвердив у понеділок, 6 березня, голова Донецької обласної Військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram. Також він повідомив про поранення п'яти цивільних осіб.

"Росія вбиває цивільних! За 5 березня росіяни вбили одного жителя Донецької області - в Бахмуті. Ще п'ятеро людей в області отримали поранення", - заявив він.

Кириленко також зазначив, що поки неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Кириленко уточнив втрати серед цивільних через обстріли армії РФ / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Ситуація під Бахмутом - ЗСУ прийняли рішення про відведення військ

Нагадаємо, що у своєму останньому аналізі військової ситуації на фронтах в Україні аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW) відзначили, що ЗСУ, ймовірно, вже почали відведення своїх сил з Бахмута. Оперативна ситуація змінилася через руйнування місцевого залізничного мосту.

У звіті Інституту за 5 березня йдеться, що ЗСУ можуть повторити маневр, який раніше вже здійснили при відступі з лінії оборони Сєвєродонецьк-Лисичанськ. Тоді українські бійці настільки виснажили російські сили, що у них не залишилося можливості вести будь-які наступальні дії. 

Також вранці 6 березня в Генштабі ЗСУ підтвердили, що війська РФ не припиняють спробу штурмувати Бахмут й прилеглі населені пункти. Ворог посилює тиск. 

Вас також можуть зацікавити новини: