Арестович попередив Росію про наслідки агресії / фото facebook.com/alexey.arestovich

Спікер української делегації в ТКГ і позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович, який раніше визнав, що "базікає зайве", зробив нову заяву про можливість нового вторгнення РФ.

В ефірі телеканалу "Україна 24" Арестович припустив, що Росія при такому розвитку подій втратить на п'ять років свою боєздатність.

"Якщо буде повномасштабна війна, то буде кривава баня страшна і для нас, і для РФ. Я думаю, що важко зараз сказати, чим вона закінчиться, але легко не буде нікому.  У Російської Федерації немає вирішальної переваги... У цьому випадку успіх - 50 на 50, і може бути все що завгодно", - говорить він.

Відео дня

ЗСУ, за словами Арестовича, готові до всіх сценаріїв, у тому числі до повномасштабного конфлікту. 

"Ми готові навіть не тільки для проведення повномасштабної оборони, а й до переходу до контрнаступу за окремими напрямками. Планування здійснено ще в квітні. Загальний план і сценарій реагування розроблений з іноземними партнерами", - заявив він.

Читайте такожВся Україна має бути готова до загрози вторгнення Росії-командир Сил спецоперацій

У разі нової агресії в Україні РФ зіткнеться потужним опором з боку не тільки військових, прогнозує Арестович.

"Стрілятимуть з кожного вікна. І в міру просування їх... опір буде наростати. Так що легкої прогулянки тут не буде... Я не дуже розумію, навіщо це керівництву Російської Федерації. Я, наприклад, набагато більше побоююся економічного тиску з боку Росії, та інших інструментів, які вона може використовувати. Якщо вони наважаться, то це буде кінцем путінського режиму", - сказав радник глави ОП.

Раніше Арестович назвав умову для диверсій у Росії і запуску "ракет на Москву".