Пункт пропуску не буде працювати з 15 до 31 жовтня / фото mvs.gov.ua

З 15 жовтня тимчасово припиняється пропуск через контрольний пункт в’їзду-виїзду "Станиця Луганська".

Про це йдеться у повідомленні на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Бездіяльність окупаційної адміністрації РФ призвела до швидкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини. Враховуючи нестачу медичного персоналу та засобів протидії захворюванню, окупанти не спроможні стабілізувати епідемічну ситуацію", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Збройних силах ситуацію з коронавірусом в ОРДЛО назвали "надзвичайно тривожною"

З метою недопущення поширення COVID-19, збереження життя та здоров’я громадян за наказом командувача Об’єднаних сил у КПВВ "Станиця Луганська" з 15 жовтня до 31 жовтня пропуск осіб через лінію розмежування тимчасово припиняється.

"Як виняток, за наявності документально підтверджених життєво важливих підстав соціально-гуманітарного характеру командувачем ОС може бути прийняте окреме рішення щодо пропуску осіб у зазначеному контрольному пункті", - йдеться в повідомленні.

Коронавірус на окупованому Донбасі

  • Раніше представник омбудсмена у Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський заявив, шо ситуація із розповсюдженням коронавірусної інфекції на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей критична.
  • За його словами, лікарні в ОРДЛО переповнені, засобів індивідуального захисту в аптеках не вистачає, обмежувальні заходи не діють.
  • Водночас, окупанти замовчуюють реальну кількість хворих.