Ілюстрація REUTERS

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що окупанти порушили режим припинення вогню на Донбасі вже через 20 хвилин. З початку доби відбулися вже три провокації.

Про це він повідомив в ефірі Україна 24.

«Це 29-та спроба перемир'я, я підкреслю. Ми в РНБО дуже уважно рахуємо всі ці речі. Дійсно, через 20 хвилин після 12-ї години сталися певні дії з боку Росії, коли були постріли. Ви чули, що жоден наш військовий не постраждав і, дай Боже, не постраждає», – наголосив Данілов.

Відео дня

Читайте такожВнаслідок обстрілу окупантів отримав поранення мешканець Мар'їнки - Схід-SOS (фото)

Він наголосив, що у випадку переходу ворогом «певних меж» та втрат з боку України «відповідь буде дуже швидкою, і повірте, вона буде відповідної до нашого законодавства й Конституції». При цьому Данілов додав, що «ніхто не буде чекати, поки наших військових почнуть вбивати».

«Зараз сильно роздули ситуацію, що відняли зброю, не дають захищати країну і так далі. Це не відповідає дійсності. У нас є законодавство, Конституція і Військовий статут. Вони всі працюють за цими документами. Я не уявляю, як це, якщо буде на нас наступ, а ми не будемо на нього відповідати. Йдеться про те, що з іншого боку повинна бути така ж ситуація, вони не мають права це починати. Але це вже відповідальність Російської Федерації», — сказав він.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.