Виявлений снаряд перебуває на озброєнні армії РФ / фото facebook.com/don.gp.gov.ua

Бойовики незаконних збройних формувань Російської Федерації здійснили ракетний обстріл населеного пункту Павлопіль у Донецькій області.

Читайте такожОкупанти на Донбасі з гранатометів вели вогонь по українських позиціях, поранено одного бійця

Як йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області, на місці події виявлено авіаційну некеровану ракету, що перебуває на озброєнні російської армії.

Відео дня

"У ході досудового розслідування встановлено, що 3 травня 2020 року представниками терористичної організації "ДНР", що діють під контролем Російської Федерації, здійснено ракетний обстріл с. Павлопіль Волноваського району Донецької області, де мешкає мирне населення, із забороненої зброї. Під час огляду місця події виявлено авіаційну некеровану ракету типу НУР-80, дальністю близько 2 км, що перебуває на озброєнні РФ", - повідомили в прокуратурі.

Знайдений речовий доказ долучено до матеріалів кримінального провадження, що відкрито за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Черговий факт збройної агресії РФ задокументовано, в подальшому зібрані докази через Офіс генерального прокурора будуть передані до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.

Досудове розслідування триває.