Перші пункти пропуску у зоні ООС запрацюють після 10 червня / фото УНІАН

Перші контрольні пункти в’їзду/виїзду на лінії розмежування в зоні проведення ООС готують до відкриття після 10 червня.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак сказав на традиційній селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського.

Читайте такожМешканець ОРДЛО підірвався на міні бойовиків й отримав важкі поранення – розвідка

Відео дня

«Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що вже готують до відкриття перші контрольні пункти в’їзду/виїзду (КПВВ) на лінії розмежування в зоні проведення ООС після 10 червня», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня Державна прикордонна служба заявила, що у зв’язку із урядовим рішенням щодо продовження загальнодержавного карантину до 22 червня, обмеження на перетинання лінії розмежування в КПВВ продовжують діяти.

Перетнути лінію розмежування можна лише за окремим рішенням командувача Об’єднаних сил при надзвичайних обставинах гуманітарного характеру. Проте наявність важливих життєвих обставин і позитивного рішення командувача Об’єднаних сил на пропуск не гарантує успішного перетину лінії розмежування, оскільки російські найманці блокують такі спроби та розвертають громадян у так звану «сіру зону».