Ілюстрація REUTERS

Україна зверталася із закликом про припинення вогню на Донбасі в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте такожЗеленський розказав, чи поїхав би на парад у МосквуПро це заявив президент України Володимир Зеленський в Skype-інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, повідомила прес-служба глави держави.

«Ми зверталися на Мінському майданчику із закликом припинення вогню. Зараз набагато більше важливіших викликів. Зараз проводяться з цього питання консультації. Ми говорили про це з Німеччиною та Францією – до цих країн у нас були перші після оголошення карантину міжнародні візити делегацій. Це говорить про те, що для нас це дуже важливо. Зараз ми змінили підхід до Мінського процесу, до нашої делегації (у Тристоронній контактній групі) ввійшли люди, які не просто слухають і говорять, а й ухвалюють рішення, тому що вони державні службовці рівня віце-прем'єр-міністра України, рівня заступників міністрів нашого уряду», – заявив Зеленський.

Відео дня

Він переконує, що українська сторона робить все для того, щоб найближчими місяцями відбулася зустріч у нормандському форматі.

«Що стосується допомоги, ми відправляємо гуманітарні конвої на той бік, гуманітарні вантажі від Червоного Хреста також. На жаль, та сторона не прислухається й не відкриває доступ для більшості автомобілів представників ОБСЄ. Тим не менш, як ви сказали, ми все ще віримо (у досягнення миру дипломатичним шляхом). Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 1 червня заявив, що Росія не може бути повернена до складу «Великої сімки», допоки не відбудеться повного відновлення територіальної цілісності України. Ми вдячні за цю підтримку. Тільки всім світом треба тиснути на Росію, інакше результату не буде», – додав Зеленський.

Раніше УНІАН писав, як Зеленський заявив, що у нього не було часу вибирати вірити або не вірити Путіну.