Секретар РНБО прокоментував перевірку військ у Білорусі / фото УНІАН

Україна заздалегідь знала, що сьогодні, 13 грудня, в військах Білорусі пройде перевірка боєготовності. ЗСУ готові до будь-яких варіантів розвитку подій на цьому напрямку. А якщо хтось "сунеться" на територію нашої держави, то йому "не позаздриш".

Такі заяви зробив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону. Він дав наступний коментар щодо ситуації в Білорусі: "Дійсно, сьогодні там були навчання. Ми знали, що вони там відбуватимуться. Для нас це не було несподіванкою. Ми готові до будь-якого розвитку подій, якщо РФ спільно з Білоруссю будуть здійснювати ті чи інші акти агресії".

Данілов підкреслив, що опрацювання всіх потенційних військових сценаріїв почалося давно. Саме тому ВСУ повністю готові.

Відео дня

"Якщо хтось сунеться на нашу територію, то я йому не заздрю", — підсумував секретар РНБО.

"Раптова перевірка армії" в Білорусі: що відомо

  • Сьогодні, 13 грудня, в Міноборони РБ заявили про перевірку бойової готовності військ за наказом диктатора Олександра Лукашенка: "Заходи будуть носити комплексний характер, військам належить в найкоротші терміни висунутися в призначені райони, здійснити їх інженерне обладнання, організувати охорону і оборону, а також навести мостові переправи через річки Німан і Березина".
  • Спостерігачі з групи "Беларускі Гаюн" підкреслили важливу деталь. Згадані річки знаходяться досить далеко від кордону України та Білорусі.
  • Після заяви про перевірку з'явилася інформація, що перші підрозділи ЗС РБ висунулися в бік нашої держави. Повідомлялося, що до міста Малорита і агромістечка Мокрани висунулася 38-а окрема десантно-штурмова бригада і її колона військової техніки.
  • Командувач Об'єднаними Силами ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв обговорив зі своїм колегою з Оперативного командування видів ЗС Польщі генерал-лейтенантом Томашем Піотровскі ситуацію на кордоні з Білоруссю.

Вас также могут заинтересовать новости: