Фокін вже не вважає бойовиків "повстанцями" / REUTERS

Перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін стверджує, що вибачився за те, що назвав бойовиків на Донбасі "повстанцями".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Трансляцію засідання вів у Facebook член фракції "Голос" Роман Лозинський.

Читайте також"Вона деморалізує противника": Фокін у Раді заговорив про загальну амністію на Донбасі

Відео дня

Депутат від групи "Партія "За майбутнє" Ігор Гузь закликав Фокіна в подальшому коректніше добирати слова у своїх висловлюваннях, зокрема, щодо того, "з ким ми воюємо".

У відповідь Фокін зауважив, що поділяє точку зору депутата.

«І з огляду на це я вам кажу: я вибачився перед людьми, які обурилися тим, що я назвав тих, хто воює проти наших воїнів, "повстанцями". Це було некоректно. Я погоджуюся з вами», - додав Фокін.

Фокін про "повстанців": скандальна заява

  • Раніше Фокін в одному з інтерв’ю назвав сили РФ в окупованих районах Донбасу "повстанцями", що викликало резонанс в суспільстві. Згодом він вибачився за свої слова.
  • Сьогодні Фокін відзначився черговою резонансною заявою. Виступаючи в Раді, він сказав, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України.