Що сьогодні відбувається в Харкові? / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Харків і область постраждали в результаті авіаударів окупантів. Особливо потерпає місто Ізюм.

УНІАН розповідає, що відбувається в Харкові та регіоні в режимі онлайн.

21:52 10 цивільних загинули внаслідок російського обстрілу міст і селищ Харківщини 10 квітня — Синегубів Під обстріл потрапили Балаклія, Пісочин, Золочів, Дергачі. Серед загиблих двоє мешканців Пісочина та троє мешканців Балаклійської громади, у тому числі 7-річна дитина.

Відео дня

21:11 Підстав для організованої евакуації з Харкова зараз немає — Олег Синєгубов у телеефірі ввечері 10 квітня "Ніяких підстав говорити про те, що ми розпочинаємо організовано масову евакуацію з міста Харкова немає. Наші Збройні сили міцно тримають оборону міста Харкова. Ситуація наразі контрольована", — сказав голова Харківської обласної військової адміністрації.

20:21 У Харкові СБУ потихеньку ловить диверсантів.

20:07 Мер Харкова Ігор Терехов у коментарі "Країні" розповів, що станом на сьогодні у Харкові зруйновано 1617 житлових будинків. "Неможливо сказати, що можна відновити, а що — ні. Повинне бути повне перезавантаження. Потрібно все зносити і наново будувати. Зараз ми розбираємо завали, перероблятимемо їх на щебінь. Поки не можу розпочати нове будівництво, бо маємо постійні обстріли. Але щойно обстановка заспокоїться я, можливо, почну будувати "нульовий цикл" у житлових будинках — це паркування разом із бомбосховищем та з усіма комунікаціями", — розповів Терехов. На запитання щодо скарг харків'ян щодо зростання цін, мер Харкова сказав, що він особисто моніторить рівень цін у місті. "Спочатку було завищення цін на продукти, особливо в супермаркеті "Рост". Але я жорстко з ними переговорив і зараз ціни нормалізувалися. Я монітору цінову політику в супермаркеті та на ринках. Вона приблизно однакова і там, і там", - повідомив Ігор Терехів.

19:46 У Харкові чують вибухи. Також повідомляються і про прильоти в області.

19:40 Харків очима художника Ковтуна Віктора Івановича Народний художник України, лауреат Шевченківської премії, почесний громадянин Харкова.

19:07 В Ізюмі на Харківщині, за який йдуть запеклі бої, окупанти захопили в полон українського письменника Володимира Вакуленка із сином Віталієм. Востаннє Володимира виходив близько місяця тому.

19:04 Генштаб ЗСУ: Окупанти здійснюють переміщення батальйонних тактичних груп зі складу Східного та Центрального військових округів до прикордонних з Україною районів Бєлгородської, Воронезької та Курської областей. На Слобожанському напрямку окупанти продовжують частково блокувати місто Харків. Не полишають спроб прорвати оборону українських військ у районі міста Ізюм, проводять розвідку імовірних напрямків подальших дій. Не виключається нарощування зусиль противником у напрямку на Слов’янськ, частиною сил — на Барвінкове. Існує ймовірність активізації бойових дій за місто Харків.

18:42 Для родичів які шукають загиблих під час війни родичів, національна поліція відкрила "гарячу лінію". Номер гарячої лінії – 0 894 201 867. Лінія працює цілодобово. Поліціянти просять використовувати зазначену лінію лише за призначенням. З приводу інших питань звертатися за регіональними номерами поліції.

17:59 Останні півгодини чути вибухи! Перебувайте у безпечному місці!

17:14 На Ізюмщині російські окупанти викрали відомого українського письменника та волонтера - розпочато розслідування Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом викрадення людини (ч. 1 ст. 146-1 КК України). За даними слідства, в кінці березня 2022 року російські окупанти, які захопили с. Капитолівка Ізюмського району, незаконно позбавили волі, викрали відомого українського письменника, який тривалий час займався волонтерською діяльністю. Наразі його місцеперебування невідоме.

16:56 Залишки російського БПЛА "Орлан-10", збитого під Харковом уперше із застосуванням ПЗРК британського виробництва Starstreak.

16:36 У Харківській області ЗСУ знищили два ворожі блокпости та склад з боєприпасами. Локації окупантів за допомогою дрону виявили наші прикордонники та поділилися інформацією з артилеристами.

16:33 У селищі Слатине Дергачівської громади нові жертви російських обстрілів. Відучора загинули п'ятеро цивільних, повідомило джерело в міській владі. "За вчора у селищі Слатине троє загиблих та двоє поранених. Сьогодні вранці двоє загиблих, серед яких молода дівчина до 30 років та чоловік 60 років. Потрапили до приватного будинку, люди не встигли добігти до підвалу. І поки що поранених не знаємо, скільки". На території громади зруйновано понад 500 будівель.

15:50 ПриватБанк анонсував регламентні роботи у Приваті24. У період з 23:00 10 квітня до 8:00 11 квітня сервіси будуть тимчасово недоступні.

15:32 Дрон прикордонників вкотре допоміг артилеристам ліквідувати ворога На Харківщині прикордонники за допомогою БПЛА швидко надали дані про ворожий підрозділ для артилерії Збройних сил України. Як результат, два ворожі блокпости та склад з боєприпасами – знищено! Це уже не перший результат успішної взаємодії прикордонників і артилеристів. Днями на Харківщині оператори безпілотних літальних комплексів Держприкордонслужби допомогли бійцям ЗСУ знищити ще один пункт забезпечення ворога.

15:21 У Харківській області знищили майже 13-кілометрову колону окупантів Супутникові знімки Maxar Technologies зафіксували 12-ти кілометрову колону з військовою технікою російських окупантів у Харківській області у напрямку Ізюму. Але Збройним Силам України вдалось знищити всю колону у ніч на 10 квітня. Ворожі броньовані машини, вантажівки з артилерією і допоміжним обладнанням рухалися на Ізюм через село Великий Бурлук у Харківській області, що знаходиться недалеко від російсько-українського кордону. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

15:01 Через постійні ракетні удари по Харкову викладач одного із найстаріших університетів Східної Європи Харківського національного університету імені В. Каразіна читає лекції з літератури для студентів.

13:53 Завдяки харківським комунальникам у 3353 оселях знов є гаряча вода.

12:52 На Харківщині, підрозділ протиповітряної оборони 95 окрема десантно-штурмова бригада Збройні Сили України з ПЗРК британського виробництва "Starstreak" успішно знищив черговий російських БПЛА "Орлан-10".

12:02 За добу Харків обстріляли 66 разів з мінометів та артилерії. 9 людей постраждали, двоє загиблих.

11:55 Відбій повітряної тривоги у Харкові та області.

11:51 Лозова – ракетна небезпека. Всі в укриття!

11:22 Повітряна тривога у Харкові та області. Всі в укриття!

11:08 Харків, відбій повітряної тривоги.

10:55 ЗСУ знищила колону техніки та військових РФ, що рухалися в бік Ізюма — Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА.

10:45 Список адрес, де можна отримати гуманітарну допомогу у місті Харків.

10:40 Звернення голови Харківської ОДА Олега Синегубова.

10:17 Супутникові знімки Maxar Technologies показали величезну колону військової техніки Росії неподалік Харкова протяжністю 12,8 км.

10:01 Оголошено повітряну тривогу в Харкові. Всі в укриття!

09:44 На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харків, здійснює обстріли міста з використанням реактивних та ствольних артилерійських систем й мінометів. Переміщує додаткові підрозділи до району міста Ізюм з метою посилення угруповання на вказаному напрямку.

03.00: Стало відомо, що до вечора суботи в Харківській області загинули 454 цивільних особи. Серед них 21 дитина. 4 особи загинули за минулу добу.

Скільки осіб загинули на Харківщині внаслідок дій окупантів / зображення Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов

01.30: На Харківщині - відбій тривоги.

01.00: Місцеві Telegram-канали сповіщають про вибухи, які чути у місті. 

00.46: Повітряна тривога у Харкові та області

Нагадаємо, РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого вранці. Окупанти бомблять інфраструктуру і мирні міста нашої країни, серед яких Київ, Харків, Маріуполь, Житомир та інші.

Вас також можуть зацікавити новини: