Бойовики блокують роботу КПВВ «Мар’їнка» / фото facebook.com/pressjfo.news

В Організації Об'єднаних Націй закликають розблокувати перетин лінії розмежування на контрольних пунктах в'їзду-виїзду з гуманітарних міркувань.

Про це йдеться у повідомленні Моніторингової місії ООН з прав людини у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, спостерігачі ООН заявили, що продовжують відстежувати ситуацію на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на сході України. У цьому зв'язку вони відвідали єдиний повноцінно працюючий КВПП у Станиці Луганській.

Відео дня

"Ми закликаємо усіх відповідних дійових суб'єктів на лінії розмежування забезпечити, аби перетин з гуманітарних міркувань не зупинявся, і щоби люди могли перетинати лінію розмежування швидко, безпечно та з гідністю, аби не залишатися заблокованими у сірій зоні", - наголосили в місії ООН.

Читайте такожУсіх людей, які застрягли у "сірій зоні" на Донбасі, відправлять на двотижневу обсервацію

Як повідомляв УНІАН, з 11 червня бойовики блокують роботу КПВВ «Мар’їнка», а з 28 червня – ще й КПВВ «Новотроїцьке».

У КПВВ «Станиця Луганська» пропуск громадян в пішому порядку через лінію розмежування здійснюється щоденно на вихід до тимчасово окупованої території з 7:00 до 18:00, на вхід до контрольованої території – з 7:00 до 20:00. Вчора цей КПВВ перетнуло понад 800 осіб.

Пропускні операції в КПВВ «Майорське» та «Гнутове» на даний час не здійснюються.

З початку поточної доби обстановка на лінії бойового зіткнення на Донбасі різко загострилася: російсько-окупаційні війська станом на 12:00 здійснили 12 прицільних обстрілів позиції Об’єднаних сил та застосували міномети по Зайцевому.