Кривоноса звільнили з Радбезу / president.gov.ua

Колишній заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Сергій Кривонос, якого напередодні звільнив Володимир Зеленський, розповів про ставлення у Збройних силах України до проголошеного на Донбасі режиму припинення вогню.

За словами Кривоноса, військові на фронті не розуміють київських політиків, пише "Апостроф".

"Не раз опиняючись в ситуації, коли тобі намагалися заборонити стріляти, я розумію, що відчувають військові. Велике розчарування, що люди пішли на війну воювати, а їм забороняють це робити. Тому відбувається падіння морального духу в Збройних силах і відтік фахівців", - зазначив він.

Відео дня

Читайте також"Дякую президенту за новорічний подарунок": Кривонос прокоментував указ Зеленського про його звільнення

Кривонос стверджує, що за останні три роки з лав ЗСУ звільнилися більше 70 тисяч осіб. Не всі з них можуть "витравити з себе дух воїна", додає екс-заступник секретаря РНБО.

"Добре, якщо вони знайшли себе в цивільному житті і можуть на нормальній роботі себе реалізувати. А ті, які не реалізувалися, як раз і становлять велику проблему. Це питання має вирішуватися на державному рівні, щоб ті, хто захищав Україну, не були забуті. Повинні працювати масштабні програми щодо забезпечення підтримки тих, хто воював ", - наголосив генерал, додаючи про необхідність психологічної реабілітації та можливість реалізації вчорашніх воїнів у лавах підрозділів територіальної оборони.

Кривоноса звільнили з РНБО: що про нього відомо

  • Сергій Кривонос - генерал Збройних сил України, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України.
  • У 2019 балотувався в президенти України. Але заявив про зняття своєї кандидатури на користь президента Петра Порошенка
  • 12 березня 2019 року президент України Петро Порошенко призначив Сергія Кривоноса заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України.
  • 29 грудня Зеленський звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.