В Алтайському федеральному бункері президента РФ Володимира Путіна дивилися репетицію маленького самотнього параду з нагоди некруглої річниці Великої Перемоги. На екрані телевізора п'ять одноногих солдатів урочисто тягли на мотузці заглохлий танк "Армата". Танк наїхав на останню ногу єфрейтора і тріснув у довжину. Шойгу вирвало.

- Ти чого? - роздратовано запитав у нього Путін.

- Побачив Анжеліну Джолі, і мене вперше знудило, - спритно відповів Шойгу, показуючи йому здалеку фото на екрані телефону. - Приїхала до Львова, тварюка губата, а де вона була, коли вісім років домбілі Бомбас? Нудотна сука, мене просто вивертає від відрази!

Відео дня

- А ну покажи, - попросив Лавров, глянув у телефон Шойгу, позеленів і поспішно сунув голову в урну, де почав видавати характерні звуки упереміш з прокльонами на адресу американських партнерів.

Бурят, що охороняв бункер, покосився на кадировця, що охороняв бункер, і прикро захихикав

Остаточно заінтригований Путін відібрав у Шойгу телефон і теж подивився на фото.

- Не дивіться, Владим Владимич! - запізно крикнув йому Лавров. - Такої мерзенної баби ви не бачили ніколи, з таким хайлом…

- Так це ж Канделакі, - сказав Путін розглянувши фото, - харя чорножопа, чого ж ви хочете.

При цих словах бурят, що охороняв бункер, покосився кадировця, на охороняв бункер, і прикро захихикав. Кадировець набичився і схопився за ніж.

- Цюрка ніруска, - сказав йому бурят, анітрохи не злякавшись. - Як атака хадити, так рюський бурята, а як камбайн і пралка варавать, так барадата авцейоба?

- Гей, давай легше, лопата з очима, - примирливо сказав Шойгу, звертаючись до бурята. - Ви обидва чурки служиві, вам ділити нічого, ясно? Пожріть краще черв'ячків, або що ви там в своїх норах жрете.

- Дикий авцейоб не знає, як жити благородний нора, - презирливо сказав бурят. - Я бачив, як один чечена собі собачий будка в Ірпінь вкрав і поселив у ній свій син Ашотик.

Раптово з тіні в кутку бункера виникла вгодована фігура в елегантному пальто з сумочкою "Гуччі" в руці

Кадировець заклекотав від обурення і з гортанним криком кинувся на бурята. Бурят щедро випустив йому в живіт чергу з автомата, проте відкинутий кулями кадировець встиг відчайдушно махнути ножем і перерізати соратнику горло. Бурят забулькав і помер одночасно з соратником.

- Перемогла дружба, - з кислою посмішкою сказав Шойгу. - А ось під Чорнобаївкою вузькоокі чорножопим все-таки наваляли.

Раптово з тіні в кутку бункера виникла вгодована фігура в елегантному пальто з сумочкою "Гуччі" в руці.

- Ховали бурята, порвали два бушлата, - весело сказала постать. - Ховали чеченця, порвали два рушники!

- Та це ж Петросян, - прошепотів глава ФСБ Бортников, бліднучи. - Значить, правду люди говорять…

- Всім привіт від старих штиблет! - пожартував Петросян. - У цей нелегкий час нам усім необхідно не тільки добре слово, а й веселе! Сміх без причини - ознака урочистої річниці!

Шойгу розкурив зв'язку маралиних хвостів і забурмотів тайгові закляття, що відганяють злих духів

Бортніков дістав з кишені фляжку святої води, тремтячими пальцями відкрутив кришку і хлюпнув у Петросяна.

- А з тобою, лисенький, ми ще не закінчили, - незрозуміло попередив знаменитий гуморист, після чого зашипів і зник у хмарі сірки. Разом з ним пропали обидва трупи.

Шойгу розкурив зв'язку маралиних хвостів і забурмотів тайгові закляття, що відганяють злих духів.

- Що ще за лисенький? - нервово запитав Путін. - Хто-небудь пояснить мені, що це було?

- Це був зловісний Петросян, - неохоче сказав Бортніков. - Легенда свідчить, що він являється до учасників спецоперації перед смертю і забирає їх душі в пекло, але я думаю, що це бабусині казки.

- Звичайно, казки, - сказав Шойгу, дрібно стукаючи зубами в бубон.

- Послухайте краще, Владим Владимич, повчальну історію про те, як у своєму бункері наклав на себе руки біснуватий карлик Гітлер, - люб'язно запропонував Бортніков. - Ми в ФСБ нещодавно про це писали.

В руках темної фігури за спиною Путіна з'явилася сумочка "Гуччі" , в якій вгадувалося щось дуже важке

У темному кутку бункера за спиною Путіна стала згущуватися знайома тінь в елегантному пальто.

- Того дня Гітлер - смішно, що, за дивним збігом, він якраз нещодавно одружився, - продовжував Бортніков, - спочатку змусив випити йаду свою дружину Єву Браун... До речі, Владим Владимич, як там справи у Аліночки? Чи не пересохло у неї, випадком, в роті?

В руках темної фігури за спиною Путіна з'явилася сумочка "Гуччі", в якій вгадувалося щось дуже важке.

- Владим Владимич, чи не хочете чайку? - запропонував Бортніков.

- Ні! - закричав Путін і спробував було схопитися зі стільця, але тут ззаду на його плече лягла важка рука зловісного Петросяна.

- Ховали Вову - порвали корову, - вкрадливо пожартував Петросян.

- Який тупий жарт! - обурився Путін. - Взагалі не смішно!

- А по-моєму смішно, - сказав Петросян, дістаючи з сумочки "Гуччі" важку табакерку з гострими кутами.

Василь Рибніков