Масований пуск ракет 15 листопада / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 15 листопада, Росія здійснила масований пуск ракет по українських містах. У більшості областей спрацювали сили ППО, проте є і влучання.

Як сповістив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус, на Чернігівщині працюють сили ППО.

"У жодному випадку не відправляйте фото-відео прильотів, роботу сил ППО, розміщення та переміщення військ. Триває ракетна атака. Залишайтесь в укриттях чи у безпечному місці", – наголосив він. 

Відео дня

ОНОВЛЕНО 15:50 Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив про третю хвилю ракетної атаки росіян по Україні.

Своєю чергою, глава Офісу президента Андрій Єрмак назвав масовану атаку Росії у Twitter "відповіддю" на промову президента Володимира Зеленського на саміті "Великої двадцятки". "Хтось серйозно думає, що Кремль всерйоз хоче миру? Кремль хоче послуху. Але врешті-решт терористи завжди програють", - зауважив Єрмак.

Вибухи у Києві та області

Також серію вибухів чули в столиці. За інформацією мера Києва Віталія Кличка, є потрапляння в Печерський район міста: "За попередньою інформацією, у два житлові будинки. Кілька ракет збили ППО над Києвом. Медики та рятувальники на місці влучень. Більш детальна інформація згодом", – повідомив він.

ОНОВЛЕНО 16:30. Повідомляється про ще одне влучання у багатоповерхівку в Печерському районі. Відомо про одного загиблого.

Як уточнив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, на Київщині працює ППО. Є інформація про збиті об’єкти.

Удари по Харкову

Окупанти завдають удари по Харкову та області, зокрема по Чугуївському районі, повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов. Мер міста Ігор Терехов пише про "приліт" по об'єкту критичної інфраструктури. Є проблеми з електропостачанням. Зупинено метро. 

Вибухи у Львівській області

Про роботу ППО повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.  Частина Львова наразі без світла, уточнив міський голова Андрій Садовий.

Вибухи в інших областях

ППО спрацювали в Миргородській громаді на Полтавщині, у Вінницькій, Миколаївській, СумськійЖитомирськійХмельницькій, Черкаській областях і в Кривому Розі

ОНОВЛЕНО 16:30 Глава Хмельницької ОВА заявляє про два "прильоти" по критичній інфраструктурі області. Частина обласного центру без світла. 

Обстріл області з боку російських військ триває.

Обстріл України 15 листопада: що варто знати

Вдень у вівторок, 15 листопада, в областях України оголосили повітряну тривогу. У деяких регіонах при цьому попередили про загрозу ракетного обстрілу з боку Російської Федерації.

Як повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, у небі зафіксовано ракети.

Радник Офісу президента Олексій Арестович повідомив про масований пуск ракет по Україні та пов'язав його з самітом "Великої двадцятки", який сьогодні стартував на Балі.

За інформацією голови Криворізької РВА Олександра Вілкула, здійснюється запуск ракет Х-101 із бомбардувальника Ту-95 із району Волгоград-Астрахань.

Вас також можуть зацікавити новини: