Мінські угоди - Кремль не хоче перегляду угод / Фото УНІАН

У Кремлі заявили, що Мінські угоди не потребують уточнення всупереч тому, що вони трактуються Києвом і Москвою по-різному.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожРосія проводити ротацію кадрових офіцерів в окупаційних формуваннях на Донбасі - розвідка

Відео дня

«Тут дуже важливо розуміти одне, що ми не займаємося трактуванням Мінських домовленостей, ми їх читаємо, дослівно. Там зафіксована певна послідовність дій, які покликані вивести ситуацію до врегулювання. І зафіксована послідовність дій, сформульована таким чином, що вона не допускає можливість трактування», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чому б не провести переговори, щоб не було різного трактування Мінських угод, де ніде не вказані так звані «республіки», а Кремль вимагає їх визнання.

За його словами, з Києва звучать трактування Мінських угод й тут саме і «найбільший камінь спотикання, тому що ми не трактуємо, ми читаємо, а в Києві намагаються трактувати».

На зауваження УНІАН, що саме Кремль трактує цей момент таким чином, що робить його нездійсненним для України, Пєсков заявив, що в цьому питанні РФ і Україна дуже серйозно розходяться в думках.

За його словами, не потрібно бути великим експертом, достатньо прочитати текст угод і будь-хто, хто стежить за інформацією, «побачить, що зроблено, а що не зроблено, і що ким мало бути зроблено».