На Луганщині терористи планували розпилити хлор у підрозділі ЗСУ / фото gp.gov.ua

На Луганщині викрито терористичну групу, учасники якої планували розпилити хлор в місці тимчасової дислокації підрозділу Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даним слідства, учасники групи готували вчинення злочину на одному з об’єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де тимчасово дислокується підрозділ ЗСУ.

Відео дня

"Зокрема, ними планувалося розпилення отруйної речовини - хлору в приміщеннях, де перебувають військовослужбовці, з метою заподіяння шкоди їхньому життю та здоров'ю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами проведених слідчих дій злочин вдалося попередити.

За інформацією відомства, у двох учасників групи виявлено та вилучено засоби і знаряддя для збору та передачі співробітнику так званого Міністерства держбезпеки "ЛНР" інформації щодо оборонної сфери.

Читайте такожЗатриманий бойовик "ДНР" розповів, як військові РФ координують війну на Донбасі

"Дані про розташування оборонних об’єктів, позиції Збройних сил України та передислокацію військової техніки вони отримували, в тому числі від військовослужбовця ЗСУ", - додали в Офісі генпрокурора.

Наразі організатора групи затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Наразі затримано організатора групи / фото gp.gov.ua

Вас також можуть зацікавити новини