В Ьучі закінчується процес ексгумації тіл \ Ревера Сергій, Уніан

На сьогодні у Бучі знайдено 412 тіл закатованих російськими окупантами жителів міста.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук у Facebook.

"У нас в Бучі закінчується важливий і складний процес – збір та ексгумація тіл загиблих і померлих на території Бучанської громади. Кількість, яку маємо станом на сьогодні – 412. Але її все ще будуть уточнювати на рівні слідчих та експертів, які працюють без вихідних. Це означає, що кожен третій загиблий в Київській області – з Бучі", - написав він.

За його словами, все ще триває підрахунок поранених.

"В окрему справу виділена братська могила біля церкви Андрія Первозванного по вулиці Богдана Хмельницького, 7-б, де загалом дістали 117 тіл, зокрема 30 жінок та двох дітей. Там є вбиті, застрелені і закатовані окупантами, є обгорілі тіла цивільних громадян. Є пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого, бо росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар. Є кілька хлопців зі Збройних сил України", - зазначив Федорук.

Він дав доручив комунальниками ідентифікувати всі знайдені тіла.

"Біля моргу працює наш інформаційний центр. Він допомагає родичам знайти, опізнати та поховати своїх близьких. Також працює кол-центр і є волонтери в ЦНАПі, які надають інформацію за номером телефону: +380683282892. Бучанська міська рада забезпечує всі родини загиблих у Бучі та на території громади необхідною атрибутикою. У комунальній ритуальній службі є труни, хрести, вінки та таблички. Також є необхідна кількість місць на цвинтарі по вулиці Депутатській. Все безкоштовно – за рахунок бюджету громади. За це відповідає керівник ритуальної служби Капличний Сергій, його телефон: +380679523112", - розповів мер Бучі.

Він додав, що влада міста хоче допомогти родинам поховати загиблих протягом найближчого тижня – до поминальних днів.

"Якщо у вас є інформація про те, що когось все ще не ексгумували або вам не змогли допомогти наші співробітники і волонтери, пишіть у коментарях, будемо окремо з‘ясовувати і шукати. Це наша спільна біда. І це наше завдання – зробити так, щоб кожен невинно убієний був ідентифікований і похований належним чином", - наголосив Федорук.

фото фейсбук Анатолія Федорука

Довідка УНІАН. Після того, як ввечері 2 квітня Генштаб ЗСУ оголосила про остаточне звільнення всієї Київської області від російських окупантів, почала з'являться інформація про звірства орків. Вони вбивали та гвалтували, знущалися й катували людей.

На шокуючих фото з Бучі, які згодом з'явилися у мережі, можна побачити, що російські кати вбивали зв'язаних людей. Під час зачистки від ДРГ та нерозірваних боєприпасів у Бучі українські захисники знайшли також братську могилу з понад 280 тілами мирних мешканців з ознаками насильницької смерті. На узбіччях валялися тіла застрелених жінок, які окупанти не встигли спалити.

Крім того, російські фашисти, відступаючи, мінували двері будинків, підвали, двори, дитячі майданчики.

Вас також можуть зацікавити новини: