Ілюстрація \ REUTERS

Минулої доби на Донбасі окупанти 12 разів порушили режим припинення вогню, один український боєць отримав поранення.

Читайте такожНовий доказ причетності ЗС РФ: окупанти випустили по мирних жителях Павлопіля некеровану авіаракету (фото)

Як повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил, під час обстрілів противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Відео дня

Підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповіли на усі вогневі провокації противника, змусивши ворога повернутись до дотримання режиму тиші.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли зафіксовано неподалік Верхньоторецького, Красногорівки, Авдіївки, Старогнатівки, Водяного, Широкиного.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти вели обстріли поблизу Кримського та Оріхового.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

За даними розвідки, 4 травня українські військовослужбовці ліквідували одного російського окупанта та щонайменше двох поранили, а також знищили військову вантажівку противника.

Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник з 82 мм мінометів обстріляв позиції Збройних сил України біля Невельського, втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.