Також віце-прем’єр додав, що ці заяви Пєскова адресовані народам країн Євросоюзу та інших країн  / фото УНІАН

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков наголошує, що заява прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова про неможливість Росією гарантувати режим припинення вогню на Донбасі свідчить про небажання Кремля виконувати досягнуті домовленості щодо повного і всеосяжного припинення вогню.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Резніков сказав під час онлайн-дискусії про безпекові та політичні виклики мінського мирного процесу та нормандського формату.

Зокрема, його попросили прокоментувати заяву Пєскова про те, що Росія не може гарантувати режим припинення вогню на Донбасі.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі назвали умову для повернення Росії в СЦКК на Донбасі

“Люди, які ведуть перемовини в Тристоронній контактній групі – це одні люди, а люди, які пишуть офіційні заяви або їх коментують – це інші люди. І навіть якщо це виходить за підписом однієї і тієї ж людини – все одно автори різні. І я би хотів звернути увагу шановної аудиторії, що вислови пана, на якого ви посилаєтеся, вони адресовані, в першу чергу, не Україні. Вони насамперед адресовані суспільству в Російській Федерації, безпосередньо всередині”, - сказав Резніков.

Також віце-прем’єр додав, що ці заяви Пєскова адресовані народам країн Євросоюзу та інших країн. “Тому що вони намагаються переконати, що санкції потрібно з них знімати, тому що вони нібито не є учасниками цього військового міжнародного збройного конфлікту. Тому цей добродій говорить, що вони не можуть нести відповідальність за дотримання режиму тиші і за це перемир’я. Я хотів би уточнити, вони не не можуть, а вони не хочуть цього робити саме для того, щоби не демонструвати, що вони насправді мають пряме відношення до цієї гібридної війни”, - сказав Резніков.

Також, за його словами, всі військові збройні формування в окремих районах Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України, є складовою першого та другого армійських корпусів військових формувань РФ, і командування там здійснюють російські офіцери.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

27 липня в Кремлі заявили, що не можуть гарантувати режим припинення вогню на Донбасі. «Будь-які гарантії з боку Росії - в даному випадку не думаю, що про це можна говорити, тому що не Росія є учасників конфлікту на південному сході України», - сказав Пєсков.

Також він зазначив, що в Кремлі не коментуватимуть документи Офісу президента України, де йдеться про міжнародний конфлікт, а не внутрішній, як стверджує Москва. «Як ми можемо коментувати внутрішні документи Офісу президента України. Однакові визначення містяться в тих документах, які спільно завізовані чи підписані. Я закликаю виходити з тих формулювань, які є в Мінському комплексі заходів», - сказав Пєсков.