Доба на Донбасі минула тихо / фото УНІАН

У зоні ООС минулої доби не зафіксовано жодного обстрілу.

Про це йдеться у ранковому зведенні прес-служби ООС.

Як повідомляється, по всій лінії розмежування спостерігалася тиша.

Відео дня

"На ділянках відповідальності українських підрозділів порушень домовленостей, які вступили в дію 27 липня 2020 року, не зафіксовано", - йдеться у повідомленні.

Підрив військових на міні: що відомо

Вчора, 8 вересня, під час проведення інженерних робіт в тилу наших позицій отримали бойове травмування від вибуху міни ПМН-2 двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил.

Як повідомляється, обом воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувальних закладів. Стан їхнього здоров’я задовільний.

Ситуація у зоні ООС 9 вересня:

"Від початку поточної доби, 9 вересня, у смугах відповідальності наших бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано. Режим тиші зберігається повною мірою", - повідомляє прес-служба ООС.

Також, як повідомляється, у прифронтових районах саперами ДСНС України розміновано майже вісім гектарів території та передано на знищення 53 вибухонебезпечних предмети.

За минулу добу завершено ремонтні роботи 15 будинків, ще на 28 об’єктах роботи тривають. Загалом із початку проведення операції Об’єднаних сил вже відновлено 1287 будинків.

Читайте такожПідрив автомобіля на Донбасі: помер другий поранений військовий (фото)

Загострення на Донбасі: що сталося

  • Протягом доби 6 вересня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася: один український військовий загинув, ще один був поранений.
  • Вранці в неділю в районі ООС були виявлені тіла двох військових, які прямували гасити пожежі на Луганщині. У той же день ще двоє військових отримали поранення в результаті підриву на міні автоцистерни Збройних сил України. У понеділок один з них помер.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з російським колегою Сергієм Лавровим через загострення ситуації на Донбасі.