Кравчук відреагував на загострення Росією ситуації на Донбасі / фото УНІАН

Будь-які кроки України до реальних поліпшень ситуації на Донбасі нівелюються Росією.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук, коментуючи нові обстріли на Донбасі, внаслідок яких загинули два бійці ЗСУ.

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики один раз порушили режим тиші

Відео дня

"За місяці після проголошення режиму тиші порушень було, як засвідчила місія ОБСЄ, близько 2 тисяч. Це були дрібненькі, але вони були. А тут уже вбито двоє і поранено двоє. Зрозуміло, що це вже агресивно. Я зараз на відеоконференції, які ми проводимо, бачу, що та сторона – Росія і ОРДЛО, я пов’язую, це одне і те саме – шукають, без перебільшення, причини, аби за щось зачепитись і на цьому зупинити процес поліпшення або просування вперед щодо миру, все робиться для цього", - заявив Кравчук.

Він нагадав, що раніше невдоволення Росії викликала постанова Верховної Ради про місцеві вибори, яка містила пункт щодо виборів у ОРДЛО.

"Вони місяць вимагали від нашої делегації, щоб Рада скасувала цю постанову", - сказав глава української делегації у ТКГ.

Кравчук зазначив, що Росія і ОРДЛО "запропонували так звану дорожню карту руху до миру", але будь-які кроки України до реальних поліпшень ситуації на Донбасі нівелюються.

Перемир'я на Донбасі

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Російські окупанти регулярно порушують умови перемир’я. Зокрема, 6 вересня російські окупанти грубо порушили режим припинення вогню на Донбасі, здійснивши обстріли українських позицій. Загинув український військовий, ще одного було поранено.
  • 30 жовтня о 00:28 окупанти здійснили обстріли з напрямку Пікузи на Водяне, використовуючи АГС і підствольні гранатомети. В результаті обстрілу загинули двоє військовослужбовців ЗС України. Це були морські піхотинці сержант Бондарюк Володимир Володимирович та старший сержант Старостін Михайло Григорович.