Перемир'я почалося 27 липня / фото УНІАН

Україна показала "нормандській четвірці" готовність до конструктивного діалогу щодо мирного врегулювання на Донбасі.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Україна 24" представник Донецької області в Тристоронньої контактної групи в Мінську Сергій Гармаш, коментуючи режим припинення вогню.

Читайте такожХомчак: порушення бойовиками перемир'я на Донбасі не мають системного характеру

Відео дня

"Вже два дні нікого не вбивають і навіть ніхто не поранений. Я вважаю, що вже можна говорити, що (перемир'я на Донбасі, - УНІАН) вдалося", - зазначив учасник ТКГ.

Гармаш підкреслив, що якщо Росія порушить це перемир'я, то буде нести політичну відповідальність:

"Вона говорить, що вона не гарант, що не має відношення, але, тим не менше, весь світ розглядає Росію як сторону конфлікту, і вона несе вже шість років санкційну відповідальність за порушення Мінських угод".

На його думку, перемир'я "внесло позитивний струмінь у переговорний процес і взагалі в процес боротьби з державою-агресором".

Читайте такожПеремир'я на Донбасі: бойовики здійснили провокацію

"Ми показали наше прагнення до конструктивної роботи, до конструктивного діалогу, ми показали це "нормандській четвірці". Це дуже важливо для нас, тому що, на жаль, Україна сама по собі слабкий парламентер, я маю на увазі з позиції військової, економічної – сам на сам залишитися з Росією в процесі переговорів нам буде складно. І ми зацікавлені в підтримці наших західних партнерів. І зараз ми показали, що готові і хочемо вирішувати цю проблему. А хто не хоче? Росія", - заявив Гармаш.

Як повідомляв УНІАН, в ОБСЄ зафіксували 111 порушень в перший день перемир'я на Донбасі, яке почалося 27 липня.