Ілюстрація REUTERS

Начальник Генерального штабу України - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак переконаний, що поодинокі обстріли під час оголошеного перемир’я на Донбасі виявляють «неконтрольовані емоції» чи провокації на найнижчому рівні бойовиків.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він повідомив під час традиційної селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Зокрема, Хомчак поінформував щодо ситуації навколо режиму сталого та всеосяжного припинення вогню на Донбасі, зазначивши, що в зоні проведення ООС не зафіксовано ескалації чи наступальних дій.

Відео дня

«Поодинокі обстріли не є системними та виявляють неконтрольовані емоції чи провокації на найнижчому рівні», - зауважив він.

Читайте такожХомчак: порушення бойовиками перемир'я на Донбасі не мають системного характеру

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Водночас у Кремлі заявили, що не можуть гарантувати припинення вогню на Донбасі.

За даними штабу операції Об'єднаних сил, у першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.

Минулої доби, 29 липня, окупанти здійснили один обстріл з підствольного гранатомета неподалік Новолуганського.