Кравчук виступив проти будь-яких ультиматумів / фото УНІАН

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та перший президент України Леонід Кравчук заявив про чотири варіанти, якими можна здобути повне припинення вогню на Донбасі.

Про це він розповів в ефірі Obozrevatel TV.

Читайте такожХомчак: з початку перемир’я на Донбасі фіксуються лише поодинокі постріли

Відео дня

«Ми бачимо, що це треба робити шляхом перемовин – раз, шляхом дискусій – два, шляхом компромісів – три. І шляхом відповідних поступок», – сказав він.

Кравчук підкреслив, що Україна готова йти на поступки, якщо відповідні кроки будуть і від «тієї сторони». При цьому він виступив проти будь-яких ультиматумів.

«Українська сторона готова запропонувати й вимагати, щоб підписи, які були поставлені, поважалися і нами, і людьми, керованими у тих регіонах певними структурами. Щоб ми справді не на словах, а на ділі почали перемир’я всерйоз і надовго», – відповів він.

  • Як відомо, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня.
  • У першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку контрольованих Росією бойовиків, російські найманці здійснюють провокаційні постріли майже щодня.