Хомчак розповів про ситуацію в зоні ООС / фото УНІАН

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що поодинокі випадки порушення режиму всеосяжного режиму припинення вогню з боку бойовиків на Донбасі не мають системного характеру.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив на традиційній селекторній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожПеремир'я на Донбасі: бойовики здійснили провокацію

Відео дня

Зокрема, Хомчак повідомив, що режим припинення вогню виконується з обох сторін, поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. Від початку дії режиму повного та всеосяжного припинення вогню не було жодного пораненого та загиблого.

Також він зазначив, що в районі проведення операції Об’єднаних сил ситуація стабільно контрольована, хворих на COVID-19 немає.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Водночас у Кремлі заявили, що не можуть гарантувати припинення вогню на Донбасі.

За даними штабу операції Об'єднаних сил, у першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.

Сьогодні, 29 липня, Зеленський наголосив, що Україна дотримується перемир’я на Донбасі на 100% та робитиме все для його збереження, а контроль за додержанням сталого режиму припинення вогню з боку бойовиків залежить від РФ.